Voor moslimvrouwen, door moslimvrouwen

De 4 beste vrouwen: Maryam bintu Imran

Wanneer wordt iemand bijzonder? Wat kenmerkt deze persoon? Zo bijzonder, dat we eeuwen na haar overlijden het nóg over haar hebben. Zo bijzonder, dat Allah haar naam noemt in Zijn boek. Om haar te eren, maar met name om van haar te leren.

Zo ook afgelopen zaterdag, 27 mei. We waren geëerd om spreekster Maryam Kurdi te mogen ontvangen terwijl ze sprak over haar naamgenoot, Maryam bint Imraan, moeder van Isa (as). Zo leerden we dat haar verhaal begon bij haar moeder, die een oprechte dua deed naar Allah voor een kind. Deze dua kwam voort uit het hebben van een levensmissie en een ambitie voor de gemeenschap. We leerden via deze vrouw en haar dua hoe we moeten vertrouwen op Allah’s timing en op Zijn wijsheid. Dat we als moeders een belangrijke rol hebben in het grootbrengen van de leiders van morgen en zo een verschil kunnen maken in onze gemeenschap. Van Maryam’s verhaal leerden we dat niks onmogelijk is voor Allah en dat er dus altijd hoop is.

Naast de vele lessen die uit het verhaal gehaald waren, werd er ook stilgestaan bij wat het is om een moslima te zijn, wat onze sterke vrouwelijke eigenschappen zijn en dat we daar trots op mogen zijn. Dat wij als vrouwen als geen ander weten lief te hebben, maar dat we ook oog moeten hebben voor de gevaren die het met zich mee kan brengen.

In de zaal zat jong en oud: van jonge meiden tot kersverse moeders en moeders van volwassen vrouwen. Vreemden van elkaar, maar toch verbonden. Verbonden middels onze islamitische identiteit en middels zusterschap, in al haar vormen. Opdat we meer van deze gezegende bijeenkomsten mogen houden om onze gemeenschap bij elkaar te brengen, om onze kennis te vermeerderen en zo te stijgen in niveau. Spiritueel, intellectueel en naar elkaar toe. Het creëren van een bijzondere gemeenschap, geïnspireerd door bijzondere mensen, met de leiding van Allah.

Laatste Videos

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten

De Moslimvrouw. Alle rechten voorbehouden.