Voor moslimvrouwen, door moslimvrouwen

VISIE & MISSIE

De behoefte aan een platform voor moslimvrouwen in Nederland werd met de jaren alsmaar groter. Op dit moment zijn er weinig faciliteiten binnen Nederland voor zusters om samen te komen, zowel fysiek als online. Ook werd niet geheel in de behoeftes voorzien van moslimvrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar.  Dit komt volgens ons vooral door het feit dat er geen echte rolmodellen zijn voor deze moslimvrouwen. De rolmodellen zijn niet zichtbaar in de media noch in het echte leven. Hier hebben wij verandering in willen brengen en om deze reden is er een (online) platform gecreëerd.  Op 31 maart 2021 is de Moslimvrouw in het leven geroepen. Een platform vóór de moslimvrouw, dóór de moslimvrouw: de vrouw die balans zoekt tussen dit wereldse leven en het hiernamaals én die tegelijkertijd haar best doet om te groeien in haar persoonlijke ontwikkeling. Waarden die hierin centraal staan, zijn: kennis, zusterschap en identiteitsontwikkeling. Dit zijn daarom ook waarden die bij ons, de Moslimvrouw, hoog in het vaandel staan. 

Wij geloven erin dat een moslimvrouw (in Nederland) zelfverzekerd mag zijn en haar islamitische identiteit met trots mag én kan uitdragen. Om dit te kunnen realiseren, is het van belang dat er niet alleen eerlijke gesprekken gevoerd worden over onderwerpen waar de moslimvrouw tegenaan loopt, maar ook over wat de moslimvrouw bezighoudt. Het doel is om een platform te creëren, waarop moslimzusters verenigd worden en zij rolmodellen hebben naar wie zij kunnen opkijken. 

Wat ons onderscheidt van andere organisaties is dat wij de focus vooral leggen op de moslimvrouw en kijken naar de behoefte van de moslimvrouw, waarbij het behouden van de islamitische identiteit  voorop staat. Het overbrengen van religieuze kennis is voor ons van belang om bovengenoemde verandering te laten plaatsvinden. Wij willen de ontmoetingsplek zijn voor vrouwen waar zij zich veilig genoeg voelen om hun gedachtes te delen en zich te ontwikkelen op zowel persoonlijk als religieus vlak. Bi idni Allah kunnen wij dit ook realiseren!

Wil jij ons team versterken?

Laatste Videos

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten

De Moslimvrouw. Alle rechten voorbehouden.